Möt Moa & Maria

Våra lärare på Yogaretreats Norrland

 
 
 
 

MOA WESTMAN

Moa är beteendevetaren som upptäckte hur yogan berör oss inte bara fysiskt utan även mentalt, och som därför sadlade om och blev yogalärare på heltid. Med Moa som lärare finns alltid den lekfulla glimten med under yogapassen, men också den tillåtande synen på oss själva som hela varelser:

”Lekfullheten och glädjen är något som kommer automatiskt i allt jag gör, men jag får ofta höra av mina elever att jag också förmedlar mycket mer än bara yogapositioner. Det känns viktigt för mig att arbeta holistiskt - att låta filosofin i öst möta vetenskapen i väst, och låta yogan röra även något djupare i oss. 

Yogan är ett så fantastiskt verktyg för att möta oss själva, våra vanor och tankemönster, och att få ett andrum i det. Det känns värdefullt och viktigt för mig att visa mina elever att det är okej att vara människa - att vi kan arbeta med oss själva och våra brister och att vi kanske inte behöver ta dem på alltför stort allvar. Istället kan vi se dem som en del av det underbara med att vara just de vi är. Och genom att stärka oss inifrån och ut, genom andningen, yogapositionerna och sinnet, kan yogan hjälpa till med det.”

När Moa inte yogar hittar vi henne oftast i naturen, på promenader, skidturer och löpturer, allra helst i fjällen - eller alperna! Moa är livsglädje och djup närvaro i den allra ljuvligaste kombination, och vi är så stolta och glada över att kunna erbjuda retreats med henne under 2017.


Moas utbildningar i utdrag

 • Global Yogas ettåriga Assisteringsprogram med Johanna Andersson.

 • 500 H certifiering i Global Yoga.

 • Yinyoga Grund Modul 1, med Magdalena Mecweld.

 • POWER - Personlig träning, med Johanna Andersson.

 • Anatomi, biomekanik och fysiologi 25 h på Yogayama.

 • Immersions med Chad Hamrin.

 • Moa håller även egna yogautbildningar.

Retreatbild_Maria.png

MARIA BERGMARK

Maria är grundaren av Yogaretreats Norrland, arbetar heltid med yoga genom Yogastudion Umeå, och har haft yogan i sitt liv i snart 20 år. Med många långa resor i Asien i bagaget har hon provat det mesta inom yogastilar och yogafilosofi, men har också hittat sin egen väg: Enkelheten.

”Att leva enkelt och inte brusa upp sig över onödiga saker är ganska mycket hur jag lever mitt liv. Jag gillar inte det flummiga i yogan, utan för mig är min tid på yogamattan egentid; ett sätt att tanka min kropp och min själ. Jag får ofta höra att många gillar mitt sätt att undervisa för att jag är så vanlig. De möts inte av en flummig kvinna när de kommer till mig. Jag är praktisk, och tycker till exempel om Ashtangayogans tydliga instruktioner.

Jag älskar att vakna om morgnarna i Indien och dricka en kopp varmt te med ghee och lime och sedan gå till yogasalen tillsammans med andra. Men jag älskar det vanliga svenska livet lika mycket - som att ha fikarast på kontoret med kaffe och småkakor mitt på dagen.”

Marias kombination av å ena sidan rik och myllrande yogaerfarenhet och å andra sidan enkelhet gör henne mycket uppskattad som yogalärare, och vi på Yogaretreats Norrland är stolta över att under 2017 kunna erbjuda retreats med henne.


Marias utbildningar i utdrag

 • Assistent inom Ashtanga yoga på Yogashala Stockholm med Lisa Lalér under två års tid.

 • Fördjupningsutbildningar i Ashtanga yoga och Yoga Sutras med Maria Boox.

 • En månads studier för Saraswati i Mysore under 2014.

 • 200 hour Teacher Training inom Ashtanga yoga hos Paul Dalaghan Yoga Thailand under 2007.

 • Magdalena Mecwelds yinyogautbildningar.