Unik miljö och norrländskt lugn

I Granö, 7 mil nordväst om Umeå, har vi vår underbara yoga-oas. Omgivna av skogar och vidder yogar vi med vy mot den mäktiga Umeälven, bor bekvämt, och äter god lokalproducerad mat.

Här hittar vi tillbaka till närvaro och lugn. Här hittar vi tillbaka till oss själva.

I listan här nedanför under ser du de retreats som är aktuella hos oss just nu.

Vi ser fram emot att möta dig.

Varmt välkommen!

/ Maria & Moa

DSC_2147.jpg
 
 
 

IMG_5209.jpg

ASHTANGA & FILOSOFI - YOGA I DITT EGET FLÖDE 13-16 JUNI 2019

I mitten av juni, när naturen är som grönast och mest fylld av energi, spenderar vi en härlig fyra dagars retreat tillsammans. Runtomkring oss har vi Granös milsvida skogar, älven och lugnet, och norrlandsnätternas ljus och midnattssol. Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Maria Bergmark & Joakim Axelsson som har en rik erfarenhet av att hålla klasser och retreats, och som alltid skapar en energi av tillåtande, lätthet och glädje.  

Läs mer

 
20170616_211343-01.jpeg

Yogaretreat ”Dharma – ditt unika kall”, 6-9 juni 2019

I mitten av juni, spenderar vi en långhelg tillsammans för att fylla på energin och inspirationen. Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Moa Westman, och temat för helgen är ”Dharma – Ditt unika kall”. Genom yoga, meditation, föreläsningar och diskussioner kommer du att få hjälp att utforska just ditt Dharma. Yogaklasserna under helgen består av såväl mer fysisk yoga som den mjukare yinyogan.  

Läs mer FULLBOKAT

 
DSC_2238.jpg

YOGARETREAT IKIGAY - DET SOM GÖR LIVET VÄRT ATT LEVA, 9-11 AUG 2019

Andra helgen i augusti träffas vi för att fördjupa oss i vårt Ikigay.
Ikigai är en japansk term som betyder ungefär "en anledning till att finnas”, vilket kan liknas med anledningen till varför vi går upp på morgonen. Enligt japanerna bär vi alla med oss vår egen Ikigai inom oss och det är viktigt att upptäcka och äga den, för då kommer vi ha det som krävs för att överkomma utmaningar i våra liv. Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Moa Westman.

Läs mer FULLBOKAT - Plats finns 16-18 aug

 
IMG_8336.jpg

ÅTERHÄMTANDE RETREAT 23-25 AUG 2019

Yogaklasserna under helgen består av både fysisk yoga och den lugnare yin yogan – allt för att du ska kunna landa i kroppen och hitta just din återhämtning. Maria brukar skapa retreats med mycket kärlek och glädje, så när du reser hem igen på söndagen hoppas och tror vi att du är påfylld med lugn och harmoni och goda känslor, såväl som med övningar och redskap för att bibehålla harmonin och närvaron även i din vardag.

Läs mer

 
IMG_8302.jpg

REST AND RESTORE 4-6 OKT 2019

Just när hösten börjar göra sitt inträde hos oss i Norrland spenderar vi en helg tillsammans för att återhämta oss, komma ned i varv och fylla på. Yogaklasserna består av Yin-Yoga och Restorative Yoga varvat med andningsövningar (pranayama) och meditation.

Läs mer


 
IMG_7804.jpg

MEDVETEN ANDNING 11-13 OKT 2019

Hur vi andas påverkar nervsystemet och kroppens stressrespons direkt. Medveten andning är därför bland det mest effektiva sättet att påverka ditt välmående och lugna en stressad kropp och ett stressat sinne. Andningen är också kroppens viktigaste föda, där andetaget förser kroppen med syre som används i vårt cirkulationssystem, för att smälta maten, ta upp näring och stimulera immunförsvaret.
Läs mer

 
IMG_8275.jpg

METALL ELEMENTET 22-24 NOV 2019

Kinesisk medicin delar in årstiderna i olika element som påverkar oss på olika sätt, både fysiskt och själsligt. Efter sommarens eldiga yang-natur kommer sensommarens jordelement och nu höstens metallelement där naturen alltmer saktar ner och förbereder sig för vinterns yin-natur - dvs vila, stillhet och återhämtning. Förr följde vi naturens rytmer mycket mer än vi gör idag, så den här helgen kommer inspirera dig till att följa med i naturens rytm, att röra dig långsamt och medvetet, varvat med återhämtande yinyogaklasser och härlig meditation.

Läs mer


 
IMG_8374.jpg

yamas & niyamas retreat 10-12 jan 2020

Mitt i vinterlandskapet av januari, när vi behöver ge oss själva all omsorg vi kan, spenderar vi en weekend tillsammans för att koppla av och fylla på energi. Runtomkring oss har vi Granös milsvida skogar, älven och lugnet, och med lite tur bjuder kvällarna på norrskenshimlar ovanför oss.I lugn och vacker miljö i Granö i Västerbotten, just vid älven och skogarna, får vi avkopplande och sköna dagar, fyllda med såväl olika sorters yoga som med meditation.

Läs mer