Yogaretreat “Ashtanga & Filosofi” med Maria & Joakim, 13-16 aug 2020

Maria-Joakim-retreat-headerbild-2000px.jpg

I underbara augusti, när naturen är som skönast och mest fylld av energi, spenderar vi en härlig retreat tillsammans. Runtomkring oss har vi Granös milsvida skogar, älven och lugnet, och norrlandsnätternas ljus.

Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Maria Bergmark & Joakim Axelsson som har en rik erfarenhet av att hålla klasser och retreats, och som alltid skapar en energi av tillåtande, lätthet och glädje.  

Den här långhelgen har vi temat Ashtangayoga Mysore style & Yogafilosofi. Denna helg riktar sig både till dig som är van Mysore-utövare och dig som aldrig provat Mysore tidigare, bara du har ett intresse av att komma vidare och utveckla din egen hemmaträning. Du behöver ha grundkunskaper om Ashtangayoga så du bör åtminstone ha gått en grund-/fortsättningskurs i Ashtangayoga på en yogastudio, gått en helgkurs för Maria eller liknande. Med två lärare på en liten grupp elever kommer du att kunna få mycket individuella hjälp och justeringar.

Med hjälp av Ashtangayoga, yogafilosofi, pranayama och meditation hittar vi vägar att stanna upp och blicka inåt, och skapa välmående både fysiskt och mentalt. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på. Du kommer även att få praktisera pranayama (andningsövningar) och meditation för att lyfta din yogapraktik och utmana din koncentrationsförmåga. Under filosofi-klasserna kommer du att få lära dig mer om hur yogafilosofin kopplas samman med din fysiska asana-praktik och du kommer också få mer kunskap om på vilket sätt andning, bandhas, mudras och drishti kan fördjupa och förstärka effekterna av din praktik.

Maria och Joakim brukar skapa retreats med både glädje och djupa härliga processer, så när du reser hem igen på söndagen hoppas och tror vi att du är påfylld med såväl sprittande energi som lugn skön harmoni, och med inspiration och övningar för både din vardag och din egen yogapraktik.

 

 

yogalärare UNDER RETREATET

Maria Bergmark är grundaren av Yogaretreats Norrland, arbetar heltid med yoga genom Yogastudion Umeå, och har haft yogan i sitt liv i snart 20 år. Med många långa resor i Asien i bagaget har hon provat det mesta inom yogastilar och yogafilosofi, men har också hittat sin egen väg: Enkelheten.

”Att leva enkelt och inte brusa upp sig över onödiga saker är ganska mycket hur jag lever mitt liv. Jag gillar inte det flummiga i yogan, utan för mig är min tid på yogamattan egentid; ett sätt att tanka min kropp och min själ. Jag får ofta höra att många gillar mitt sätt att undervisa just för att jag är så vanlig. För mig är retreatsen ett härligt tillfälle att få djupdyka i yogan en lite längre tid, bara vara här och nu, och guida människor i den upplevelsen.”


Joakim Axelsson är elkraftingenjören som för dryga tio år sedan hittade yogan som ett komplement till idrottandet. Genom mötet med den fysiska Ashtangayogan så djupnade hans intresse både för yogan och för yogafilosofin, vilket lett honom till kurser och workshops för flera framstående lärare och även flera resor till Indien.

Joakim har tidigare undervisat i Ashtangayoga och Yinyoga i Trollhättan och är nu nyinflyttad Umeåbo. Han har en djup kunskap inom yogans filosofi och är ett värdefullt tillskott för oss på Yogaretreats Norrland.


Läs gärna mer om Maria och Joakim på sidan om våra yogalärare.

 

Schema för helgen

Torsdag
17.00-18.30 Välkommen och Ledd Ashtanga klass
19.00-21.00 Middag 

Fredag
07.30-9.30 Mysore (kaffe/frukt tillgänglig)
09.30-10.30 Frukost
14.00-15.00 Lunch
16.30-18.30 Yogafilosofi och Pranayama
19.00-20.00 Middag
20.30-21.00 Meditation i glashuset

Lördag
07.30-09.30 Mysore (kaffe/frukt tillgänglig)
09.30-10.30 Frukost
11.30-13.30 Yogafilosofi och Pranayama
14.00-15.00 Lunch
17.00-18.30 Yinyoga
19.00-20.00 Middag
20.30-21.00 Meditation i glashuset

Söndag
07.30-9.30 Mysore (kaffe/frukt tillgänglig)
09.30-10.30 Frukost
11.00-13.00 Filosofi, frågor, avslutning
13.00-14.00 Lunch

 

Mat & boende

Maten – Serveras av Granö Beckasins mysiga restaurang. De serverar mat tillredd av lokala råvaror av fin kvalité.

Boende – Vi bor på ekohotellet samt hotellstugorna hos Granö Beckasin.

Du kan läsa mer om maten och boendet på Granö Beckasin här.

 

KOstnad

Kostnad yogakurs: 2800kr

Kostnad för boende och mat 3 nätter:
Ekohotellet Enkelrum 4400kr
Ekohotellet Del i dubbelrum 3400kr
Fågelnäste Enkelrum 8700kr
Fågelnäste Del i dubbelrum 6400kr

För dig som bor i närheten: Enstaka platser finns för dig som har boende själv och vill gå kursen. Då betalar du 2800kr för kursen, och har möjlighet att köpa till de måltider du vill i Granö Beckasins restaurang.

 

BETALNING

Din betalning är uppdelad i två delar – kursen och boendet/maten.

När du bokar din plats på retreatet betalar du kursavgiften (2800kr), direkt här via vår hemsida. Den inbetalningen bekräftar din bokning.

Inom en vecka får du sedan ett info mail från oss på resterande belopp, det vill säga kostnaden för det boendealternativ du valt. Den fakturan ska vara betald senast en månad innan retreatets startdatum. Om det är mindre än en månad kvar till retreatet när du får din faktura så ska den vara betald inom 5 dagar. 

 

boka din plats 

Du bokar din plats på retreatet genom att betala kursavgiften (2800kr) direkt här via vår hemsida. 

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan: