Rest and restore med Jessica, 4-6 oktober 2019

Jessica-retreat-headerbild-2000px.jpg

Fullbokat
Maila om eventuell reservplats

Just när hösten börjar göra sitt inträde hos oss i Norrland spenderar vi en helg tillsammans för att återhämta oss, komma ned i varv och fylla på. Runtomkring oss har vi Granös vida skogar, tystnad, lugn, och med lite tur bjuder kvällarna på norrskenshimlar ovanför oss. I lugn och vacker miljö i Granö i Västerbotten, just vid älven och skogarna, får vi avkopplande och sköna dagar, fyllda med såväl olika sorters yoga som med meditation.

Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Jessica, och under den här helgen med henne vill vi låta dig pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.

Yogaklasserna består av Yin-Yoga och Restorative Yoga varvat med andningsövningar (pranayama) och meditation.

Yin-yoga är en lugn yogaform där vi arbetar med kroppens djupt liggande vävnader och organ medan vi låter musklerna vara avslappnade. Vi stannar i varje position 3-5 minuter och det ger oss en möjlighet att gå inåt i oss själva och iaktta vad som händer i både kropp och sinne.

Restorative Yoga är en djupavslappnande och meditativ form av yoga där vi vilar i positionerna en längre stund och slappnar av med hjälp av olika props, såsom block, filtar, bälten och bolster. Vår kropp och vårt sinne ges möjlighet att släppa på spänningar och stress och vi återhämtas både mentalt och fysiskt.

Du kommer bli guidad så du får grunda dig ordentligt i kropp och själ, samtidigt som tid ges för reflektion och vila. Vi yogar på en nivå som passar såväl nybörjare som erfarna. När du reser hem igen på söndagen hoppas och tror vi att du är påfylld med lugn och harmoni och goda känslor, och med övningar och redskap för att bibehålla harmonin och närvaron även i din vardag.

 

 

yogalärare UNDER RETREATET

Jessica Östberg är utbildad sjuksköterska, och har undervisat på Yogastudion Umeå under många år. Jessica började med yoga i syfte att bli en lugnare och mer harmonisk person, och hon har i sin praktik och sina yogastudier utforskat sätt att finna lugn och att komma i kontakt med kropp och sinne på ett djupare plan.

Under livet har hon provat på en massa olika träningsformer utan att känna sig helt nöjd, men hon beskriver att när hon hittade yinyogan så var det som att komma hem. Där fanns både lugnet hon längtade efter och ett komplement till den mer fysiska/dynamiska träningen.

Jessica är vegan och spenderar mycket tid i skogen, hon gillar att gå långa promenader och plocka svamp och bär. Jessicas huvudtema som yogalärare är Yin & Restorative yoga.

Läs gärna mer om Jessica på sidan om våra yogalärare.

 

Schema för helgen

Fredag
15.00 Möjlighet att checka in
17:00  Presentation/Välkommen Yin/Restorative yoga
Fokus: Landa i din andning
19.30 Middag

Lördag
08.00-09.00 Frukost
10.00-11.30 Yinyoga Fokus: Konsten att släppa taget
12.00-13.00 Lunch
16.00-18.00 Restorative yoga
18.30-20.00 Middag
20.30-21.00 Meditation i Glashuset

Söndag
08.00-09.00 Frukost
10.00-12.00 Yinyoga Fokus: Stress och återhämtning
12.30-13.30 Lunch & avslutning

 

Mat & boende

Maten – Serveras av Granö Beckasins mysiga restaurang. De serverar mat tillredd av lokala råvaror av fin kvalité.

Boende – Vi bor i natursköna Granö. Du väljer själv om du vill bo uppe i fågelnästen eller på ekohotellet.

Du kan läsa mer om maten och boendet på Granö Beckasin här.

 

KOstnad

Kostnad yogakurs: 2300kr

Kostnad för boende och mat 2 nätter:
Ekohotellet Enkelrum 2800kr
Ekohotellet Del i dubbelrum 2200kr
Fågelnäste Enkelrum 5800kr Fågelnästen fullbokade denna helg
Fågelnäste Del i dubbelrum 4300kr

För dig som bor i närheten: Enstaka platser finns för dig som har boende själv och vill gå kursen. Då betalar du 2300kr för kursen, och har möjlighet att köpa till de måltider du vill i Granö Beckasins restaurang.

 

BETALNING 

Din betalning är uppdelad i två delar – kursen och boendet/maten.

När du bokar din plats på retreatet betalar du kursavgiften (2300kr), direkt här via vår hemsida. Den inbetalningen bekräftar din bokning.

Inom en vecka får du sedan en faktura från oss på resterande belopp, det vill säga kostnaden för det boendealternativ du valt. Den fakturan ska vara betald senast en månad innan retreatets startdatum. Om det är mindre än en månad kvar till retreatet när du får din faktura så ska den vara betald inom 5 dagar. 

 

boka din plats

Du bokar din plats på retreatet genom att betala kursavgiften (2300kr) direkt här via vår hemsida. 

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan: