Miniweekend yogaretreat, 18-19 november 2017

Fullbokat
Vi tar ej emot fler reservplatser.

Mitt i mörka november, när vi behöver ge oss själva all omsorg vi kan, spenderar vi en miniweekend tillsammans för att koppla av och fylla på energi. Runtomkring oss har vi Granös milsvida skogar, älven och lugnet, och med lite tur bjuder kvällarna på norrskenshimlar ovanför oss. Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Moa Westman, som har en rik erfarenhet av att hålla klasser och retreats, och som alltid skapar en energi av tillåtande, lätthet och glädje.

Under den här helgen vill vi låta dig pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv, och vi fyller de två dagarna tillsammans med yoga, meditation, andningsövningar, föreläsningar, och avkoppling. Med hjälp av vinyasa yoga, yinyoga, pranayama och meditation hittar vi vägar att stanna upp och blicka inåt, och skapa välmående både fysiskt och mentalt. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.

Vårt tema för helgen är Chitta vritti nirodha. Det betyder att stilla sinnets konstanta växlingar. Vår vardag består till stor del av olika aktiviteter som ofta drar vår uppmärksamhet åt olika håll samtidigt, vilket kan resultera i att kroppen är fysiskt närvarande men tankarna är någon annanstans. Denna splittring mellan kropp, sinne och själ tar på vår energi och kan upplevas som stressig och utmattande. När du kan stilla dina tankar kan även kroppen lugnas ned, och då har du möjlighet att bli medveten om kroppens egen kommunikation.

Yogaklasserna under helgen består av både fysisk yoga och den mjukare yinyogan – allt för att du både ska få arbeta igenom kroppen och kunna få landa och hitta din stillhet.

 

 

yogalärare UNDER RETREATET

Moa Westman är beteendevetaren som upptäckte hur yogan berör oss inte bara fysiskt utan även mentalt, och som därför sadlade om och blev yogalärare på heltid.

”Lekfullheten och glädjen är något som kommer automatiskt i allt jag gör, men jag får ofta höra av mina elever att jag också förmedlar mycket mer än bara yogapositioner. Det känns viktigt för mig att arbeta holistiskt - att låta filosofin i öst möta vetenskapen i väst, och låta yogan röra även något djupare i oss. Därför tycker jag så mycket om att hålla retreats, för där finns tiden både att landa i kroppen och i det vi har med oss, och att arbeta kring ett tema, både fysiskt, mentalt och själsligt. Tillsammans kan vi då ta klivet in till just de djupare och ännu mer givande delarna av yogan.”

Läs gärna mer om Moa på sidan om våra yogalärare.

 

Schema för helgen

Lördag
11.30-13.00 Välkommen och yoga  
13.30-14.30 Lunch
16.00-18.00 Föreläsning och yogaklass
18.30-20.30 Middag
21.00-21.30 Meditation i glashuset

Söndag
07.00-08.30 Yoga (Smoothie tillgänglig)
08.30-09.30 Frukost
11.00-12.30 Yinyoga och meditation
13.00-14.00 Lunch
14.00-14.30 Avslutning i glashuset

 

Mat & boende

Maten – Serveras av Granö Beckasins mysiga restaurang. De serverar mat tillredd av lokala råvaror av fin kvalité.

Boende – Vi bor på ekohotellet hos Granö Beckasin.

Du kan läsa mer om maten och boendet på Granö Beckasin här.

 

KOstnad

Kostnad yogakurs: 1500kr

Kostnad för boende och mat 1 natt:
Ekohotellet Enkelrum 1500kr
Ekohotellet Del i dubbelrum 1200kr

För dig som bor i närheten: Enstaka platser finns för dig som har boende själv och vill gå kursen. Då betalar du 1500kr för kursen, och har möjlighet att köpa till de måltider du vill i Granö Beckasins restaurang.

 

BETALNING

Din betalning är uppdelad i två delar – kursen och boendet/maten.

När du bokar din plats på retreatet betalar du kursavgiften (1500kr), direkt här via vår hemsida. Den inbetalningen bekräftar din bokning.

Inom en vecka får du sedan en faktura från oss på resterande belopp, det vill säga kostnaden för det boendealternativ du valt. Den fakturan ska vara betald senast en månad innan retreatets startdatum. Om det är mindre än en månad kvar till retreatet när du får din faktura så ska den vara betald inom 5 dagar. 

 

boka din plats

Du bokar din plats på retreatet genom att betala kursavgiften (1500kr) direkt här via vår hemsida. 

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan: