Rest and restore med Jessica, 25-27 januari 2019

IMG_5051.jpg


Mitt i vinterlandskapet av januari, när vi behöver ge oss själva all omsorg vi kan, spenderar vi en weekend tillsammans för att koppla av och fylla på energi. Runtomkring oss har vi Granös milsvida skogar, älven och lugnet, och med lite tur bjuder kvällarna på norrskenshimlar ovanför oss.I lugn och vacker miljö i Granö i Västerbotten, just vid älven och skogarna, får vi avkopplande och sköna dagar, fyllda med såväl olika sorters yoga som med meditation.

Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Jessica, och under den här helgen med henne vill vi låta dig pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.

Yogaklasserna består av Yin-Yoga och Restorative Yoga varvat med andningsövningar (pranayama) och meditation.

Yin-yoga är en lugn yogaform där vi arbetar med kroppens djupt liggande vävnader och organ medan vi låter musklerna vara avslappnade. Vi stannar i varje position 3-5 minuter och det ger oss en möjlighet att gå inåt i oss själva och iaktta vad som händer i både kropp och sinne.

Restorative Yoga är en djupavslappnande och meditativ form av yoga där vi vilar i positionerna en längre stund och slappnar av med hjälp av olika props, såsom block, filtar, bälten och bolster. Vår kropp och vårt sinne ges möjlighet att släppa på spänningar och stress och vi återhämtas både mentalt och fysiskt.

Du kommer bli guidad så du får grunda dig ordentligt i kropp och själ, samtidigt som tid ges för reflektion och vila. Vi yogar på en nivå som passar såväl nybörjare som erfarna. När du reser hem igen på söndagen hoppas och tror vi att du är påfylld med lugn och harmoni och goda känslor, och med övningar och redskap för att bibehålla harmonin och närvaron även i din vardag.

 

 

yogalärare UNDER RETREATET

Jessica Östberg är utbildad sjuksköterska, och har undervisat på Yogastudion Umeå under många år. Jessica började med Yoga med syfte att bli en lugnare och mer harmonisk person. Det primära för henne var att finna lugn och komma i kontakt med kropp och sinne på ett djupare plan.

”Att leva enkelt och inte brusa upp sig över onödiga saker är ganska mycket hur jag lever mitt liv. Jag gillar inte det flummiga i yogan, utan för mig är min tid på yogamattan egentid; ett sätt att tanka min kropp och min själ. Jag får ofta höra att många gillar mitt sätt att undervisa just för att jag är så vanlig. För mig är retreatsen ett härligt tillfälle att få djupdyka i yogan en lite längre tid, bara vara här och nu, och guida människor i den upplevelsen.”

 

Schema för helgen

Fredag
15.00 Möjlighet att checka in
17:00  Presentation/Välkommen Yin/Restorative yoga
Fokus: Landa i din andning
19.30 Middag

Lördag
08.00-09.00 Frukost
10.00-11.30 Yinyoga Fokus: Konsten att släppa taget
12.00-13.00 Lunch
16.00-18.00 Restorative yoga
18.30-20.00 Middag
20.30-21.00 Meditation i Glashuset

Söndag
08.00-09.00 Frukost
10.00-12.00 Yinyoga Fokus: Stress och återhämtning
12.30-13.30 Lunch & avslutning

 

Mat & boende

Maten – Serveras av Granö Beckasins mysiga restaurang. De serverar mat tillredd av lokala råvaror av fin kvalité.

Boende – Vi bor i natursköna Granö. Du väljer själv om du vill bo uppe i fågelnästen eller på ekohotellet.

Du kan läsa mer om maten och boendet på Granö Beckasin här.

 

KOstnad

Kostnad yogakurs: 2300kr

Kostnad för boende och mat 2 nätter:
Ekohotellet Enkelrum 2800kr
Ekohotellet Del i dubbelrum 2200kr
Fågelnäste Enkelrum 5800kr
Fågelnäste Del i dubbelrum 4300kr

För dig som bor i närheten: Enstaka platser finns för dig som har boende själv och vill gå kursen. Då betalar du 2300kr för kursen, och har möjlighet att köpa till de måltider du vill i Granö Beckasins restaurang.

 

BETALNING 

Din betalning är uppdelad i två delar – kursen och boendet/maten.

När du bokar din plats på retreatet betalar du kursavgiften (2300kr), direkt här via vår hemsida. Den inbetalningen bekräftar din bokning.

Inom en vecka får du sedan en faktura från oss på resterande belopp, det vill säga kostnaden för det boendealternativ du valt. Den fakturan ska vara betald senast en månad innan retreatets startdatum. Om det är mindre än en månad kvar till retreatet när du får din faktura så ska den vara betald inom 5 dagar. 

 

boka din plats

Du bokar din plats på retreatet genom att betala kursavgiften (2300kr) direkt här via vår hemsida. 

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan: