Yogaretreat “Lyxhelg Ayurveda behandlingar & Yoga” , 11-14 Juni 2020

Yogaretreats Norrland

Detta är en unik lyxhelg med max 8 deltagare där alla klasser och föreläsningar sker i glashuset.
Det ingår dessutom 2 st privata ayurveda behandlingar.
I underbara Juni, när naturen är som skönast och mest fylld av energi, spenderar vi en härlig retreat tillsammans. Runtomkring oss har vi Granös milsvida skogar, älven och lugnet, och norrlandsnätternas ljus.

Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Maria Bergmark & Ayurveda terapeut Therese Georgsson som har en rik erfarenhet av att hålla klasser och retreats, och som alltid skapar en energi av tillåtande, lätthet och glädje.  

Den här långhelgen har vi temat Ayurveda och Yoga.

Vad är
Ayurveda

Ayurveda är en skickligt sammansatt hälsolära med rötter i Indien. Ett system för förebyggande hälsovård som är ca 5 000 år gammalt.

Ordet Ayurveda betyder läran om livet och grundar sig i en helhetssyn och förståelse för människors olikheter och unika resurser - allt från den fysiska till den psykiska, mentala och andliga aspekten. Alla delar behöver vara i balans för att du ska må riktigt bra.
Syftet med Ayurveda är att lära oss hur vi själva påverkar våra liv genom de val vi gör, och därmed även hur vi kan förändra våra liv genom att följa de råd som balanserar vår grundkonstitution.

Med hjälp av Ayurveda, och yoga hittar vi vägar att stanna upp och blicka inåt, och skapa välmående både fysiskt och mentalt. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.

Maria och Therese brukar skapa retreats med både glädje och djupa härliga processer, så när du reser hem igen på söndagen hoppas och tror vi att du är påfylld med såväl sprittande energi som lugn skön harmoni, och med inspiration och övningar för både din vardag och din egen yogapraktik.

 

 

yogalärare UNDER RETREATET

Maria Bergmark är grundaren av Yogaretreats Norrland, arbetar heltid med yoga genom Yogastudion Umeå, och har haft yogan i sitt liv i snart 20 år. Med många långa resor i Asien i bagaget har hon provat det mesta inom yogastilar och yogafilosofi, men har också hittat sin egen väg: Enkelheten.

”Att leva enkelt och inte brusa upp sig över onödiga saker är ganska mycket hur jag lever mitt liv. Jag gillar inte det flummiga i yogan, utan för mig är min tid på yogamattan egentid; ett sätt att tanka min kropp och min själ. Jag får ofta höra att många gillar mitt sätt att undervisa just för att jag är så vanlig. För mig är retreatsen ett härligt tillfälle att få djupdyka i yogan en lite längre tid, bara vara här och nu, och guida människor i den upplevelsen.”


Therese Georgsson är Ayurvedisk hälsovägledare/terapeut som bor i Umeå där hon driver sitt Hälsoföretag Green Butterfly. Hon har en djup kunskap inom Ayurvedan som jobbar i samklang med yoga.
”När du vet vem du är, blir det lättare att förstå vad du mår bra av och med hjälp av Ayurveda får du de verktyg du behöver för att våga och kunna genomföra enkla positiva förändringar i vardagslivet - i riktning mot naturlig hälsa, livsglädje, kärlek, inre utveckling och visdom.“ Therese är ett värdefullt tillskott för oss på Yogaretreats Norrland.


Läs gärna mer om Maria på  sidan om våra yogalärare.

 

Schema för helgen

Torsdag
16.00-18.30 Välkommen och Inledning/föreläsning Ayurveda
19.00-21.00 Middag 

Fredag
07.30-08.30 Yoga
08.30-10.00 Frukost
14.00-15.00 Lunch
17.00-18.30 Yinyoga
19.00-20.00 Middag
20.30-21.00 Meditation i glashuset

Lördag
07.30-08.30 Yoga
08.30-10.00 Frukost
14.00-15.00 Lunch
17.00-18.30 Yinyoga
19.00-20.00 Middag

Söndag
07.30-08.30 Yoga
08.30-10.00 Frukost
12.30-13.00 Avslutning i glashuset
13.00-14.00 Lunch

Mellan våra gemensamma aktiviteter kommer du få 2 tider för dina personliga Ayurveda behandlingar.
Denna information får du på plats under vår introduktion under torsdagen.

 

Mat & boende

Maten – Serveras av Granö Beckasins mysiga restaurang. De serverar mat tillredd av lokala råvaror av fin kvalité.

Boende – Vi bor på ekohotellet samt hotellstugorna hos Granö Beckasin.

Du kan läsa mer om maten och boendet på Granö Beckasin här.

 

KOstnad

Kostnad Ayurvedabehandlingar & yoga program: 5900kr
Ingår 1st Valfri Ayurvedabehandling 90 min
1st Ayurvedisk ansiktsbehandling 40 min
Alla Yogaklasser/föredrag/meditationer

Kostnad för boende och mat 3 nätter:
Ekohotellet Enkelrum 4400kr
Ekohotellet Del i dubbelrum 3400kr
Fågelnäste Enkelrum 8700kr
Fågelnäste Del i dubbelrum 6400kr

Ayurvedabehandlingar
På din personliga 60 minuters Ayurvedabehandling har du tre val:
Marmabehandling
Ayurvedisk yogamassage
Terapeutiskt samtal/coaching
Du gör ditt val på plats under introduktionsklassen.

 

BETALNING

Din betalning är uppdelad i två delar – kursen och boendet/maten.

När du bokar din plats på retreatet betalar du kursavgiften (5900kr), direkt här via vår hemsida. Den inbetalningen bekräftar din bokning.

Inom en vecka får du sedan ett info mail från oss på resterande belopp, det vill säga kostnaden för det boendealternativ du valt. Den fakturan ska vara betald senast en månad innan retreatets startdatum. Om det är mindre än en månad kvar till retreatet när du får din faktura så ska den vara betald inom 5 dagar. 

 

boka din plats 

Du bokar din plats på retreatet genom att betala kursavgiften (5900kr) direkt här via vår hemsida. 

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan: