Återhämtande retreat med Maria, 9-11 februari 2018

Maria retreatbild.png

Just innan vårvintern hunnit komma med sitt ljus spenderar vi en helg tillsammans för att återhämta oss, komma ned i varv och fylla på. Runtomkring oss har vi Granös snötyngda skogar, tystnad, lugn, och med lite tur bjuder kvällarna på norrskenshimlar ovanför oss.

Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Maria Bergmark, och under den här helgen med henne vill vi låta dig pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv. Med hjälp av lätt skön ashtangayoga, yinyoga, och meditation hittar vi vägar att stanna upp och blicka inåt, och skapa välmående både fysiskt och mentalt. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.

Yogaklasserna under helgen består både av fysisk yoga och den mer vilsamma yinyogan, där växlingen dem emellan hjälper dig att både få arbeta igenom kroppen och att få landa och ge kroppen utrymme för återhämtning. Vi yogar på en nivå som passar såväl nybörjare som erfarna. När du reser hem igen på söndagen hoppas och tror vi att du är påfylld med lugn och harmoni och goda känslor, och med övningar och redskap för att bibehålla harmonin och närvaron även i din vardag.

 

 

yogalärare under retreatet

Maria Bergmark är grundaren av Yogaretreats Norrland, arbetar heltid med yoga genom Yogastudion Umeå, och har haft yogan i sitt liv i snart 20 år. Med många långa resor i Asien i bagaget har hon provat det mesta inom yogastilar och yogafilosofi, men har också hittat sin egen väg: Enkelheten.

”Att leva enkelt och inte brusa upp sig över onödiga saker är ganska mycket hur jag lever mitt liv. Jag gillar inte det flummiga i yogan, utan för mig är min tid på yogamattan egentid; ett sätt att tanka min kropp och min själ. Jag får ofta höra att många gillar mitt sätt att undervisa just för att jag är så vanlig. För mig är retreatsen ett härligt tillfälle att få djupdyka i yogan en lite längre tid, bara vara här och nu, och guida människor i den upplevelsen.”

Läs gärna mer om Maria på sidan om våra yogalärare.

 

Schema för helgen

Fredag
15.00 Möjlighet att checka in
17:00  Presentation/Välkommen Ashtangayoga
19.00 Middag

Lördag
08.00-09.00 Frukost
10.00-11.30 Yinyoga och Meditation
12.00-13.00 Lunch
16.30-17.45 Ashtanga och Yinyoga
18.00-19.30 Middag
20.00-20.30 Meditation i Glashuset

Söndag
08.00-09.00 Frukost
10.00-11.45 Ashtanga och Yinyoga
12.00-13.00 Lunch
Avslutning efter lunchen i glashuset

 

Mat & boende

Maten – Serveras av Granö Beckasins mysiga restaurang. De serverar mat tillredd av lokala råvaror av fin kvalité.

Boende – Vi bor i natursköna Granö. Du väljer själv om du vill bo uppe i fågelnästen eller på ekohotellet.

Du kan läsa mer om maten och boendet på Granö Beckasin här.

 

KOstnad

Kostnad yogakurs: 2300kr

Kostnad för boende och mat 2 nätter:
Ekohotellet Enkelrum 2800kr
Ekohotellet Del i dubbelrum 2200kr
Fågelnäste Enkelrum 5200kr
Fågelnäste Del i dubbelrum 3700kr

För dig som bor i närheten: Enstaka platser finns för dig som har boende själv och vill gå kursen. Då betalar du 2300kr för kursen, och har möjlighet att köpa till de måltider du vill i Granö Beckasins restaurang.

 

BETALNING

Din betalning är uppdelad i två delar – kursen och boendet/maten.

När du bokar din plats på retreatet betalar du kursavgiften (2300kr), direkt här via vår hemsida. Den inbetalningen bekräftar din bokning.

Inom en vecka får du sedan en faktura från oss på resterande belopp, det vill säga kostnaden för det boendealternativ du valt. Den fakturan ska vara betald senast en månad innan retreatets startdatum. Om det är mindre än en månad kvar till retreatet när du får din faktura så ska den vara betald inom 5 dagar. 

 

boka din plats

Du bokar din plats på retreatet genom att betala kursavgiften (2300kr) direkt här via vår hemsida. 

Genom att klicka på knappen här under kommer du till bokningssidan: